10 echipaje au luat startul in primul campionat de anduranta din romania

10 echipaje au luat startul in primul Campionat de Anduranta din RomaniaCampionatul International de Anduranta a inceput duminica, 10 aprilie, cu o cursa de doua ore. Au luat startul 10 echipaje, desi initial erau anuntate mai multe iar din cauza unei furtuni anuntate, care insa a intarziat sa apara, programul a fost putin decalat. 

Cu sprijinul ACR, competitia a fost introdusa in calendarul FIA, organizatorii incercand sa atraga cat mai multi pasionati catre aceasta ramura a motorsportului. Pentru urmatoarele doua etape au fost programate o cursa de 3 ore respectiv 4 ore, astfel provocarea fiind din ce in ce mai mare atat pentru piloti cat si pentru echipele lor, dar mai ales pentru echipa tehnica ce se ocupa de pregatirea masinii.

MotorPark Romania ramane locul de desfasurare si pentru celelalte doua etape ale C.I.A, in prezent fiind singurul circuit auto-moto de la noi din tara care poate gazdui o astfel de competitie. 

La finalul primei etape, sponsorizata de BADI, au fost premiate Clasa Lupo, Clasa Logan, Clasa 1 si bineinteles Clasa Open, unde Sergiu Nicolae a reusit un nou timp record pe circuit la volanul unui Radical SR 3 (1:44:640)

Open

1. Stefan Unchiasu / Sergiu Nicolae (WILLIMSPORT) 

2. Mihai Tomescu / Cris Mangri (TOMA RACING)

3. Virgil Marin / Victor Nemes (CENTURY TEAM)

Clasa 1

1. Virgil Marin / Victor Nemes (CENTURY TEAM)

2. Octavian Dragan / Alex Rosiu (ROTAC)

3. Ivan Motorsport

CLASA VW LUPO

1. Virgil Marin / Victor Nemes (CENTURY TEAM)

2. Ciprian Petrareanu / Alexandru Siclovan (WEST COMPETITION)

3. Eduard Anton/ Bianca Anton (WILLIMSPORT)

CLASA DACIA LOGAN 

1. Octavian Dragan / Alex Rosiu (ROTAC)

2. Ivan Motorsport

3. EXELIXIS 2