prezentare circuit

Prezentare Circuit MotorPark Romania


MOTORPARK ROMÂNIA este primul circuit de viteză din Romania. Complexul se doreşte a fi un pol de dezvoltare a motorsportului autohton, un adevărat centru de instruire şi perfecţionare pentru toate categoriile de vârsta şi pentru găzduirea competiţiilor sportive.

Primul eveniment găzduit de MotorPark a avut loc la sfârșitul anului 2014, iar începând cu 2015, pe circuit se organizează competiții sportive (auto, moto, velo etc.), track day-uri (unde oricine poate veni cu masina sau motocicleta proprie pentru a se da pe circuit), team building-uri, teste, lansări de noi modele ale mărcilor de prestigiu, atât auto cât și moto, workshop-uri, prezentări și evenimente private. De asemenea nu putem omite școlile pentru viitori piloți de mașini sau motociclete care își desfășoară activitatea în cadrul complexului.
 

Date tehnice MOTORPARK ROMÂNIA:
Complexul dispune de:
- 12 boxe (10m x 5m - cu uşi de acces atât spre paddock cât şi spre pistă);
- spaţiu administrativ parter (200 mp) şi etaj (260 mp) din care 40 mp alocaţi centrului de comanda şi telemetrie
- terasa public nivel +3m = 500 mp în partea vestică;
- terasa VIP nivel +3m = 100 mp în partea estica;
- terasa VIP nivel +6m = 260 mp central;
- paddock-ul betonat are o suprafaţă de 10.000 mp.
Linia dreaptă are 960 m lungime şi între 14 şi 16 m lăţime. Este un circuit de viteză medie, iar datorită celor 14 viraje are şi un grad sporit de dificultate tehnică.
Se pot atinge viteze de peste 300 km/ora în capătul liniei drepte. Pe lungimea de 3.170 metri, circuitul are lăţimea de 11 metri şi pe lungimea conexiunii de 110 metri, are lăţimea de 8,5 m. Linia boxelor şi gardul de protecţie au lungimea de 140 metri, având 2 porţi de evacuare de 5 metri şi o poartă de acces de 1 metru. Aderenţa la asfalt este una medie spre mare, asfel uzura anvelopelor este mai mică şi nu se generează costuri foarte mari pentru piloţi. Pe timp de ploaie, aderenţa asfaltului este foarte bună iar timpii pe tură cresc cu numai 5 - 10 secunde. MotorPark este autonom din punct de vedere energetic şi dispune de o putere instalată de 10 kw, energie solară şi eoliană, care se suplimentează cu două grupuri electrogene de 60 kw.

Schema circuit

Circuitul poate fi folosit în ambele sensuri şi este compus din 3 inele ce pot fi folosite independent sau în comun astfel:
- Inelul 1- locaţie Nord-Vest - lungime 1800 metri, din care 1/2 linia dreaptă spre vest + conexiune 110 metri
- Inelul 2 - locaţie centrală - lungime 1600 metri din care 1/2 linia dreaptă spre est + conexiune 110 metri
- Inelul 3 -locaţie Est-Sud - lungime 900 metri, buclă inaugurată  în 2015 + 100 metri linia dreaptă

Alte opţiuni:
- Inel 1+2 = 3.280 metri
- Inel 2+3 = 2.400 metri
- Inel 1+2+3 = 4.129 metri

Situare MOTORPARK ROMÂNIA:
Complexul se întinde pe o suprafaţă de 56 hectare şi este amplasat într-un plan aproape orizontal, cu o diferenţă de nivel de doi metri, practic întreaga lungime de pistă fiind vizibilă din orice punct mai înalt.
Complexul MOTORPARK ROMÂNIA se află în comuna Adâncata, la aproximativ 4 km de centrul comunei, în judeţul Ialomiţa. Circuitul se află la 50 km de Centura de Nord a Bucureştiului, pe direcţia Nord-Nord-Est și la 15 km de Urziceni, pe DN 1D, ce leaga Urziceni de Ploiești. Vă rugăm să vizualizați harta din secțiunea Contact pentru locația exactă.